Zoek
Lamsbout
2
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 lamsbout van 500 gram
2 eetlepels basilicum
1 eetlepel dragon
1 theelepel roosmarijnblaadjes
1 theelepel oregano
3 teentjes knoflook
5 eetlepels worcesterhiresaus
2 dl lamsfond
100 gram boter Hulpmiddelen Braadslee. Hulpmiddelen - Braadslee. Voorbereiding Geef een paar insnijdingen in het vlees en steek hierin de gehalveerde teentjes knoflook
Verdeel de kruiden over het vlees en besprenkel met worcesterhiresaus
Laat dit zo minimaal 3 uur marineren Bereidingswijze Giet wat olie over de bout en plaats deze in het mdden van een voorverwarmde oven,op 200 graden gedurende ca 1 uur.
Het vlees hoeft niet afgedekt te worden zo onstaat een lekker knapperig korstje
En het vlees is toch mooi roze van binnen Serveertips ( saus voor lamsbout)
Maak een saus van 2 dl lamsfond gemengt met wat marinade vocht en gebonden met 100gram koude klontjes boter die u op het laatste moment voor het serveren door de saus klopt
Als garnituur smaakt hier een aardappelpure
of aardappelgratin met haricoverts goe
Bereiding
Giet wat olie over de bout en plaats deze in het mdden van een voorverwarmde oven,op 200 graden gedurende ca 1 uur. Het vlees hoeft niet afgedekt te worden zo onstaat een lekker knapperig korstje En het vlees is toch mooi roze van binnen
Lamsbout is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept