Week het brood in de melk. Verhit een klontje boter in een koekepan en fruit de ui. Maak het gehakt aan met geweekt brood en melk, gefruite ui, rozemarijn, ei, zout en peper en meng de blokjes appel erdoor. Sprijdt het gehaktmengsel over de kalfsborst uit maar zorg dat de randen vrij blijven. Rol het vlees op en bind er een draad omheen. Wrijf de buitenzijde in met zout en peper. Laat de boter heet worden in de braadslee en leg het vlees erin. Beleg de bovenzijde met de plakjes spek. Zet de braadslee in de oven. Matig de oven na een uur tot 150 gr. C. Keer het vlees regelmatig en zorg dat de plakjes spe boven op komen te liggen. Bedruip nu en dan met het braadvocht. Voeg tijdens het laatste uur braden af en toe heet water toe. Totale braadtijd is ong. 1/12 a 2 uur. Laat het vlees iets afkoelen voordat het wordt aangesneden.