Zet thee van ? l water en 1 theezakje en laat die 4 min. trekken. Stroop de blaadjes van 5 takjes tijm, roer ze met 150 g honing bij de thee en breng het mengsel aan de kook. Roer 2 el bloem los met 4 el sherry-azijn, roer dit bij het honingmengsel en laat de saus al roerend binden en daarna afkoelen. Pers 1 dikke teen knoflook uit. Wrijf het vlees in met knoflookpuree, zout en peper en kwast het in met olijfolie. Leg op elke karbonade een takje verse tijm en laat ze 30 min. marineren. Ontsteek de barbecue een half uur voor de maaltijd (of verwarm de grill voor). Rooster de karbonades aan beide kanten 4 min. ? 12 cm van de grill of de gloeiende kooltjes. Ze mogen nog roze van binnen zijn. Geef de honing-tijmketchup erbij. Lekker met gepofte nieuwe aardappels en versgekookte sperziebonen.
Barbecue, Geroosterde Lamskarbonades Met Honingtijmketchup is een recept van Smulweb.nl