Meng de ingredienten voor de marinade (1 el sojasaus, 2 tl sesamolie, 1 tl zout, 1 el rijstwijn of sherry en 2 tl ma?zena), roer de reepjes vlees erdoor en laat dit 15 minuten marineren. Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de marinade hierin 2 minuten. Schep het vlees uit de wok en laat het in een zeef uitlekken. Schep de achtergebleven olie op 1 eetlepel na uit de wok. Verhit de olie opnieuw en bak hierin de zwarte boontjes, knoflook en gemberwortel ? minuut. Voeg de peultjes en chilipepers toe en laat ze 1 minuut meebakken. Roer er de bouillon, rijstwijn, sojasaus en sesamolie door en laat het mengsel afgedekt nog 1 minuut sudderen. Voeg vlees en lente-ui toe en schep het mengsel nog enkele keren goed om.
Lamsvlees Met Zwarte Boontjessaus is een recept van Smulweb.nl