Zweedse Appelschotel

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de appels schoon en snijd ze in partjes. Kook ze vlug met een bodempje water tot moes. Zeef de appels en vermeng het met het grootste gedeelte van de suiker. Schenk de moes in een vuurvast schoteltje en bedek het met de fijngemaakte beschuiten. Giet de gesmolten boter erover en strooi de rest van de suiker eroverheen. Plaats het schoteltje in de oven. Laat er ca. 30 minuten een bruine korst op komen. Het gerecht kan zowel koud als warm worden gegeten, eventueel serveren met stijfgeklopte slagroom of vanillesaus.

Zweedse Appelschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Witlof-appelschotel met rauwe ham
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderij-aardappelschotel met gorgonzolasaus
0 min
Bekijk recept
Appelschotel
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Appelschotel (2)
0 min
Bekijk recept

Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes in stroganoffsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zweedse gehaktballetjes in citroensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept