Klop de eierdooiers met 30 gram honing, de wij, het vanillepoeder, 2 eetlepels amaretto en de koude koffie met een garde of met de mixer au-bain marie schuimig. Roer de afgekoelde gekarameliseerde sesamroom door het dooiermengsel. Spetel de resterende amaretto en het ongemalen sesamzaad erdoor. Verdeel het mengsel over de espressokopjes of in een dipevriesbak. Zet dit geheel 2-3 uur in de diepvries. Schil de mango′s. I - snijd van 1 van de mango′s het vruchtvlees in 18 gelijkmatige partjes van de pit. Leg ze in aluminiumfolie apart voor de garnering. II - Snijd het vruchtvlees van de tweede mango in blokken. Breng 1 dl water aan de kook en roer er van het vuur 50 gram honinh en de in stukken gesneden mango door. Pureer de mango-saus in de keukenmachine of met de staafmixer. Verdeel de mangoparten waaiervormig over de borden. Stort de parfaits in het midden. Schep de mangosaus er omheen en garneer met blaadjes munt.
Sesamparfait Met Mangomousse is een recept van Smulweb.nl