Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken. Kook de spruitjes in gezouten water in 5-8 minuten beetgaar en giet ze af, Bak intussen de spekblokjes in een droge koekenpan op laag vuur krokant. Verhit de koekenpan en doe er een scheutje olijfolie in. Leg de paddenstoelen er in 1 laag in (maak er als dat nodig is twee porties van) en bak ze om brij hoog vuur. Bij een vollere pan koken ze in hun eigen vocht gaar: op deze manier worden ze lekker bruin. Schep de paddenstoelen op een bord en bak indien van toepassing de tweede portie bruin. Doe nog een scheutje olijfolie in de pan en fruit de sjalot hierin een paar minuten. Doe de paddenstoelen terug in de pan en strooi er een beetje peper en zout over, Laat de paddenstoelen zo nog even op laag vuur doorbakken. Doe de spruitjes en de bouillon erbij en laat de bouillon op matig vuur tot 1 eetlepel inkoken. Strooi de krokante spekjes en de helft van de peterselie en kervel erover en schud de spruitjes goed om. Breng de spruitjes op smaak met peper en zout en doe ze over in een serveerschaal. Strooi de rest van de peterselie en kervel erover.
Spruitjes Met Champignons, Spekjes En Sjalotjes is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing