Van de ananas de bladkroon en steelaanzet afsnijden. Ananas schillen, in de lengte in vieren snijden, de harde kern verwijderen en de helft van de ananas in kleine stukjes snijden. Van de slagroom 3 el. afnemen en apart houden. De rest met de stukjes ananas tot een smeuiige saus inkoken, 2 el. witte rum erdoor roeren en de saus af laten koelen. De rest van de ananas in ca. 2 cm grote blokjes snijden. Het pepertjes doormidden snijden en de zaadjes verwijderen en het pepertjes fijnhakken. Met 2 el. witte rum en de stukken ananas mengen en ca. 30 minuten in laten trekken. Het varkensfilet in 1 cm dikke schijven snijden. Garnalen afspoelen. Steeds 2 garnalen met ananas en vlees afwisselend op 4 spiesen steken. Onder de voorverwarmde grill of op de barbecue op aluminiumfolie leggen, boter smelten, de rest van de slagroom erdoor roeren en met zout en cayennepeper scherp op smaak brengen, de spiesen tijdens het roosteren regelmatig daarmee bestrijken. Spiezen in ca. 15 minuten roosteren. Serveren met de ananasroomsaus.