Was de rucola en veldsla en droog de blaadjes in een slacentrifuge. Snijd aan de bovenkant van de vijgen een kruis en probeer het schilletje ietsje los te trekken van de vrucht. De schil hoeft er niet helemaal af. Snijd de het kruisje door, zodat de rode zaadjes zichtbaar worden. Leg de sla op een platte schaal en leg hierop de vijgen. Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg ze ook op de sla. Snij de parmaham in reepjes van ongeveer een vinger breed. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Drapeer de parmaham over de vijgen strooi hier overheen de uitjes. Maak nu de dressing. Doe in een schaaltje de creme fraiche en klop deze op met de olijfolie. Meng hierbij de mosterd en voeg een eetlepel water bij, indien de saus te dik wordt. Maak de saus af met de knoflook en de kruiden. Lepel de dressing nu over de salade en garneer met de gehakte pistachenoten
Sexy Salade Van Vijgen En Parmaham is een recept van Smulweb.nl