Zoek
Vijgen In Rode Port
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 verse vijgen3 dl rode port1 dl water100 gram rietsuiker1 kaneelpijpjewat citroen- of limoensap Hulpmiddelen Pan Hulpmiddelen - Pan Voorbereiding Snij de vijgen door de helft of (als je grote hebt) in vieren. Doe de port en het water met de suiker en de kaneelpijpjes in de pan en verwarm op een matig vuur tot de suiker is gesmolten. Zet het vuur af en doe de vijgen erbij. Laat het afgedekt minstens een half uur
maar liever nog een paar uur staan. Verwarm de oven voor. Bereidingswijze Schep de vijgen uit de pan (bewaar de saus) en leg ze (in een schaal of op een bakplaat) even onder de gril tot ze goudbruin zijn. Serveertips Leg de vijgen op een bord met de portsaus erover en omheen. Sprenkel wat druppels limoen over de vijgen.Ook lekker met mascarpone of ric
Bereiding
Schep de vijgen uit de pan (bewaar de saus) en leg ze (in een schaal of op een bakplaat) even onder de gril tot ze goudbruin zijn.
Vijgen In Rode Port is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept