Zuid Afrikaanse Biltong

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Sny die kuduvleis met die draad langs in lang stroke (25-50 mm dik).Pak kudubinneboud in ′n geskikte houer en strooi van die zoutmengsel oor elke laag. In vogtiger streke word koeksoda (=baksoda; zit in zelfrijzend bakmeel) soms bygevoeg om skimmel te voorkom.Sprinkel ′n bietje bruinasyn oor en laat staan oornag in ′n koel plek.Doop die stroke vleis die volgende dag in warm asynwater om die oppervlaksout te verwyder.Hang die vleis twee tot drie weke aan draadhakie of toulussies in ′n koel, lugtige plek om droog te worden. (′n Elektrische waaier kan gebruik word om ′n goeie lugvloei te skep.)Biltong is op sy beste as die binnekant sag, klam en rooi is.

Zuid Afrikaanse Biltong is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuid Afrikaanse Biltong
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
LASAGNA
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
BILTONG
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Chimichurri (Zuid-Amerikaanse kruidensalsa)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuid-Amerikaanse rumpsteaksalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept