Tomaten Drogen

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontvel de tomaten, halveer en ontpit ze (bewaar vellen en pitten in de diepvriezer voor tomatenvinaigrette, saus of fond) Besprenkel een bakplaat met olijfolie en strooi daar peper, tijm, rozemarijn, laurier en knoflook over. Leg de tomaten op de bakplaat met de bolle kant naar boven. Bestrooi ze met peper, tijm, knoflook. laurier en rozemarijn. Sprenkel de olijfolie er over en laat ze ca. 7 uur drogen in een oven van 90 graden, zo mogelijk ovendeur op een kleine kier. Om ze enige tijd, (een paar weken, even uitproberen) te kunnen bewaren de tomaten in goed schoongemaakte (vaatwasser vervangt het gedoe met soda enz.), met heet water omgespoelde potten doen en bedekken met olijfolie. Korter drogen kan ook, ze zijn dan nog niet echt gedroogd maar hebben na ca. 4 uur toch al een geconcentreerde tomatensmaak, ze kunnen dan echter niet worden bewaard.

Tomaten Drogen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Huisje van Hans en Grietje
Nagerecht
Bekijk recept
Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept