Amandelmeringue

6
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze afkoelen. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en voeg onder voortdurend kloppen 250 gram suiker toe. Schep 100 gram amandelen voorzichtig door het eiwit. Verdeel het eiwit over de bakplaten in cirkels van ca. 24 centimeter. Droog het eiwit in de oven met de ovendeur op een kiertje in ca. 4 uur. Week de gelatine in ruim koud water in ca. 3 minuten. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf. Hak 150 gr chocolade grof. Verwarm de Amaretto likorette. Haal de pan van het vuur en los de gelatine erin op. Roer de oploskoffie erdoor en laat dit afkoelen tot lauwwarm. Schep het likeurmengsel, gehakte chocolade en 50 gr amandelen door de slagroom. Verdeel het slagroommengsel over de eiwitbodems en plaats ze op elkaar. Schaaf de rest van de chocolade in krullen. Garneer de taart met de rest van de amandelen en de chocoladekrullen. Bevat p.p. ca. 800 kcal / 3355 kJ / eiwit 13 gr / vet 55 gr / koolhydraten 59 gr.

Amandelmeringue is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Cranberry ijs met amandelmeringue
195 min- Nagerecht
Bekijk recept
Amandelmeringue
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Cranberry ijs met amandelmeringue
195 min- Nagerecht
Bekijk recept
Amandelmeringue
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept