Doperwten Au Gratin

6
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200?C voor. Plaats de vuurvaste schaal met een klein klontje boter in de oven. Blancheer de doperwten. In een bakpan 20 gram boter bakken, de gesnipperde ui toevoegen. Peper en zout naar smaak toevoegen, bak dit alles gedurende 2-3 minuten. Voeg de bloem toe en roer gedurende 1 minuut. tot slot voeg de melk toe, breng alles even aan de kook n kook dit alles gedurende 4-6 minuten, tot de saus aan de achterkant van een lepel blijft hangen. Voeg dan de doperwten toe en mix alles door elkaar. Haal de vuurvaste schaal uit de oven, doe de erwten-mix er in en strijk alles vlak. Doe dan de kruiden met paneermeel er over en dek alles af met de oude kaas. Plaats de schaal in de oven gedurende 20 minuten. Als de kaas een mooi kleurtje heeft gekregen zijn de doperwten au gratin

Doperwten Au Gratin is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Kruidige erwtjesspread
20 min-
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept