Halveer halveer de stronken witlof en stoom ze in een stoommandje boven een pan met ruim kokend water met deksel erop in 5 minuten beetbaar. Laat goed uitlekken. Verwijder de bittere kern. Vul de helft van de gehalveerde stronken met de verkruimelde stilton en strooi er wat geweekte en uitgelekte rozijnen over. Doe de andere (ongevulde) helften er weer op en omwikkel ze met de rauwe ham. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Maak de aardappelpuree: kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met een pureestamper. Giet de warme melk erbij en stamp die erdoor. Voeg een beetje margarine toe, maak op smaak met peper en zout , mierikswortel en nootmuskaat. Doe er als de puree iets is afgekoeld het losgeklopte ei door. Dek de witlofpakketjes af met de puree en bestrooi de schotel met de geraspte kaas en hier en daar een druppeltje vloeibare margarine. Laat in ongeveer een half uur in het midden van de oven mooi goudbruin worden.
Witlofpakketjes Met Stilton, Rozijnen En Rauwe Ham is een recept van Smulweb.nl