Witlofpakketjes Met Stilton, Rozijnen En Rauwe Ham

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer halveer de stronken witlof en stoom ze in een stoommandje boven een pan met ruim kokend water met deksel erop in 5 minuten beetbaar. Laat goed uitlekken. Verwijder de bittere kern. Vul de helft van de gehalveerde stronken met de verkruimelde stilton en strooi er wat geweekte en uitgelekte rozijnen over. Doe de andere (ongevulde) helften er weer op en omwikkel ze met de rauwe ham. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Maak de aardappelpuree: kook de aardappels gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met een pureestamper. Giet de warme melk erbij en stamp die erdoor. Voeg een beetje margarine toe, maak op smaak met peper en zout , mierikswortel en nootmuskaat. Doe er als de puree iets is afgekoeld het losgeklopte ei door. Dek de witlofpakketjes af met de puree en bestrooi de schotel met de geraspte kaas en hier en daar een druppeltje vloeibare margarine. Laat in ongeveer een half uur in het midden van de oven mooi goudbruin worden.

Witlofpakketjes Met Stilton, Rozijnen En Rauwe Ham is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Witlofpakketjes gevuld met grotchampignons
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof in bladerdeeg met pittige kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofpakketjes Gevuld Met Grotchampignons
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofpakketjes Gevuld Met Grotchampignons
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept