Witlof Met Rode Port

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij champignons in plakjes en kook ze 5 minuten in de rode port. Ondertussen de witlofstronkjes wassen, uitlekken en halveren. In een koekenpan de witlofhelften in een beetje boter 3 minuten aan iedere kant bakken. In ingevette ovenschaal de witlofstronkjes leggen, peper en zout erover strooien, de champignons erop leggen. De rode port (waar de champignons in zijn gekookt) in de koekenpan doen en even inkoken. De slagroom toevoegen en even aan de kook brengen. Zout, peper toevoegen en eventueel wat binden met allesbinder of maizena. Portsaus over witlof/champignons gieten. Geraspte gruyere eroverheen en 10 minuten gratineren op 200 graden Celsius. Serveren met couscous (het lekkerst!), witte rijst of aardappels.

Witlof Met Rode Port is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Cranberrybombe
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept