Verwarm de oven voor op 175 C. Snijd het vlees in niet te kleine stukken. Pel de uien en snijd ze in partjes. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Verhit 40 gram boter in een koekepan en bak de stukken vlees bruin. Schenk het bakvet in een ovenschaalo en leg het vlees, de uien en driekwart van de aardappelen in lagen in de schaal. Bestrooi elke laag met zout, peper en tijm. Leg de laurierblaadjes ergens tussen de lagen. Breng de bouillon pittig op smaak met enkele druppels worcestershire saus. Schenk de bouillon in de schaal. Leg de rest van de aardappelplakjes er dakpansgewijs op. Leg hier en daar een vlokje boter. Dek de schaal af met een deksel of aluminiumfolie. Stoof de schotel in de oven in circa 1 uur 30 gaar. Neem het deksel eraf en bak de schotel nog circa 50 minuten tot de aardappelplakjes mooi goudbruin zijn.
Stoofpot Uit Lancaster is een recept van Smulweb.nl