Ontdooi de spinazie in een kom, voeg er dan de olie bij en laat 5 min stoven. Schep af en toe om. Kruid met peper,zout en muskaatnoot en laat goed uitlekken. Versnipper ui en look en fruit ze in boter. Voeg er het gehakt bij en bak die ook aan. Voeg er tijm,laurier,salie en bouillon bij en kruid met peper. Laat het vlees onder voortdurend roeren langzaam suderen tot bijna alle vocht verdampt is. Laat afkoelen. Schil de aardappelen en kook ze. Maak er puree van samen met de melk en de boter. Breng op smaak met peper en muskaatnoot. Neem een ovenschaal en bestrijk de wanden met boter verdeel de spinazie over de bodem. Daarop leg je het gehakt en vervolgens de puree. Strooi er de kaas en tot slot het broodkruim of paneermeel over. Verwarm de oven voor op 2oo?c. Zet de schaal in de oven en laat ze ongeveer 15 a 20 min. in de oven opwarmen en kleuren.