Schelpen Van Fijne Kalfsragout Met Eikenzwammen (shiitake)

6
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem het vlees uit de kom, pel de tong en snij alles in stukjes. Laat de bouillon inkoken tot 5 dl, giet hem door een zeef. Laat de shiitake stoven in wat boter, giet door een zeef en snij in schijfjes. Verhit de boter in een kom, roer er de bloem door tot het mengsel lichtgeel kleurt en voeg de kalfsfond toe, klop met een garde tot een gladde saus en laat 5 minuutjes doorkoken. Voeg het vlees en de shiitake bij de saus en breng terug aan de kook. Klop de eierdooiers los door de koude melk. Roer door de ragout (niet meer laten koken). Voeg wat citroensap, een lepel witte wijn, zout en peper en een scheutje worcestersaus toe om op smaak te brengen. Verdeel de ragout over de 12 schelpjes en bestrooi met paneermeel en Goudse kaas. Verdeel er de kleine stukjes boter over en gratineer in een oven van 225?-250?C tot de kaas gesmolten en goudkleurig is.

Schelpen Van Fijne Kalfsragout Met Eikenzwammen (shiitake) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Salade van babyboerenkool, shiitake en peer
30 min
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast boschampignon
Snack
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept