De oesters worden met een oestermes voorzichtig open gemaakt.Van de opengemaakte oesters wordt het sap opgevangen en gezeefd.De oesters worden op een oesterbord geschikt. Iedere oester wordt nu met een verschillende garnituur belegd. Als voorbeeld kunnen we een oester beleggen met gepelde en geconcasseerde tomaten. Een andere met fijngehakte champignons.Een met fijngehakte bieslook,een met fijngesneden esjalotten ,een met fijngehakte kervel en een met fijngesneden estragon. Daarna wordt de saus als volgt bereid. Het sap v/d oesters wordt samen met de witte wijn en de noilly prat voor 2/3 ingekookt. Daarna wordt de room toegevoegd en laat men opnieuw tot - de helft inkoken. Kruiden met peper,zout en citroensoep. Van het vuur weg wordt nu de boter door de saus geroerd. De saus wordt over de oesters verdeeld en deze gaan voor 1a2 minuutjes in een warme oven.De oesters zeer warm opdienen.
Gegratineerde Oesters is een recept van Smulweb.nl