Pastitito

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De lintmacaroni gaar koken in ruim kokend water met zout.
  • 2 De helft van de boter bruin laten worden in een pannetje en over de macaroni gieten.
  • 3 De eiwitten stijf kloppen en bij de macaroni doen. De helft van de geraspte kaas toevoegen en doorroeren tot een samenhangende massa.
  • 4 In een pan de resterende boter smelten en de ui fruiten.
  • 5 Het gehakt even laten meebakken, blussen met de wijn en even laten koken.
  • 6 Vervolgens de gepureerde tomaten, kaneel, peper en zout toevoegen en alles ongeveer een half uur laten koken tot het meeste vocht is ingekookt.
  • 7 De pan van het vuur halen, de rest van de geraspte kaas en het paneermeel erin doen en doorroeren.
  • 8 De bechamelsaus maken(zie verder in deze rubriek).
  • 9 Een ovenschotel beboteren en de helft van de macaroni over de bodem verdelen. 1
  • 0 Hier het gehakt over uitspreiden en over het gehakt de rest van de macaroni verdelen. 1
  • 1 Deze bovenste laag bedekken met bechamelsaus. 1
  • 2 Bestrooien met 4 eetlepels geraspte kaas en besprenkelen met wat gesmolten boter. 1
  • 3 De schaal in de oven zetten en in 30 minuten een goudbruin korstje laten krijgen.

Pastitito is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker