Zoek
Pastitito
4
Langer dan 1 uur -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gram lintmacaroni
300 gram geraspte kaas en 4 eetlepels geraspte kaas
1500 gram gehakt
1/2 kop witte wijn
1 kop boter
1 ui
fijngesneden
1 stokje kaneel
1/2 kg rode tomaten
1 kop paneermeel en 2 eetlepels paneermeel
2 eiwitten
1 portie bechamelsaus
peper en
Bereiding
1
De lintmacaroni gaar koken in ruim kokend water met zout.
2
De helft van de boter bruin laten worden in een pannetje en over de macaroni gieten.
3
De eiwitten stijf kloppen en bij de macaroni doen. De helft van de geraspte kaas toevoegen en doorroeren tot een samenhangende massa.
4
In een pan de resterende boter smelten en de ui fruiten.
5
Het gehakt even laten meebakken, blussen met de wijn en even laten koken.
6
Vervolgens de gepureerde tomaten, kaneel, peper en zout toevoegen en alles ongeveer een half uur laten koken tot het meeste vocht is ingekookt.
7
De pan van het vuur halen, de rest van de geraspte kaas en het paneermeel erin doen en doorroeren.
8
De bechamelsaus maken(zie verder in deze rubriek).
9
Een ovenschotel beboteren en de helft van de macaroni over de bodem verdelen. 1
0
Hier het gehakt over uitspreiden en over het gehakt de rest van de macaroni verdelen. 1
1
Deze bovenste laag bedekken met bechamelsaus. 1
2
Bestrooien met 4 eetlepels geraspte kaas en besprenkelen met wat gesmolten boter. 1
3
De schaal in de oven zetten en in 30 minuten een goudbruin korstje laten krijgen.
Pastitito is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker