De uitgelekte zuurkool in 100 gr boter op een matig vuur laten stoven. In een andere pan de fijngesnipperde ui in 100 gr boter goudgeel fruiten. Voeg hierbij de paprikapoeder, zout en het vlees. Laat dit op een matig vuur gaar stoven. Kook de rijst en de rookworst gaar.Rookworst en eieren in plakjes snijden. De ovenschotel met de rest van de boter insmeren. Vul de schotel met een laagje zuurkool. Gedeelte van het vlees en wat plakjes ei en rookworst hierover verspreiden.Dek dit af met een laagje rijst en sprenkel er wat room over heen. Hierover weer een laagje zuurkool en het geheel herhalen. Als laatste laag de rest van de zuurkool en besprenkel dit met de rest van de room. Ovenschotel in een matig warme oven plaatsen en het gerecht gedurende een half uur laten gratineren.
Hongaarse Zuurkoolschotel is een recept van Smulweb.nl