Hongaarse Zuurkoolschotel

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De uitgelekte zuurkool in 100 gr boter op een matig vuur laten stoven. In een andere pan de fijngesnipperde ui in 100 gr boter goudgeel fruiten. Voeg hierbij de paprikapoeder, zout en het vlees. Laat dit op een matig vuur gaar stoven. Kook de rijst en de rookworst gaar.Rookworst en eieren in plakjes snijden. De ovenschotel met de rest van de boter insmeren. Vul de schotel met een laagje zuurkool. Gedeelte van het vlees en wat plakjes ei en rookworst hierover verspreiden.Dek dit af met een laagje rijst en sprenkel er wat room over heen. Hierover weer een laagje zuurkool en het geheel herhalen. Als laatste laag de rest van de zuurkool en besprenkel dit met de rest van de room. Ovenschotel in een matig warme oven plaatsen en het gerecht gedurende een half uur laten gratineren.

Hongaarse Zuurkoolschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde Hongaarse paprikasoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hongaarse kipgoulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Abrikozen-banaanspringroll met vanille-citroengrassaus
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pasta op Hongaarse wijze
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept