Vroeger kookte mijn moeder op zaterdag altijd "makkelijk". Soms aten wij stapelboterhammen(brood, een hoop verschillende kaas, worst en sla, en je mocht zoveel beleg op je brood stapelen als je wou), soms haalden we friet, en soms maakte ze gehakt botehammetjes. Dat vond ik de absolute topper! Het is in ieder geval een lekkere snack of lunchhap. Je maakt een half pond rundergehakt aan met twee flinke theelepels mosterd, zout, peper, een gesnipperd sjalotje, wat gesnipperde bieslook en een flinke eetlepel mayonnaise. Je kunt er eventueel nog wat kappertjes door heen doen. Smeer een dun laagje boter of mayonnaise op de boterhammen en spreid op elke boterham een laagje van het gehaktmengsel. Leg hier op een plak tomaat en over het geheel gaat een dun laagje creme fraiche. Hierop strooi je wat geraspte kaas of leg je een plakje bacon. Bak de boterhammetjes in een kwartiertje onder de hete grill.