Boerenhoeve Kip

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C. Was de kruiden en dep ze droog. Kruid de kip binnen-in met peper en zout. Stop er de helft van de peterselie, 2 takjes basilicum, het roze-marijntakje en 2 blaadjes salie in. Steek de kip dicht, bestrijk ze met olie en boter enkruid met peper en zout. Leg de kip op haar zij in een aarden ovenschotel waar zenet in past, dek af en zet 25 minuten in de oven. Draai de kip dan op haar andere bilen braad ze weer 20 minuten. Schraap intussen de wortel en snij hem in rondjes.Hak de ui fijn. Breng in een pannetje de wijn aan de kook met de wortelen, ui, spek-blokjes, look en peperkorrels. Dek af en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Zet opzij. Was de aardappelen en stoom ze ongeschild. Hak de rest van de kruiden fijn. Verlaag de oventemperatuur tot 150°C. Giet het braadvet weg en draai de kip ophaar rug. Leg de aardappelen errond, overgiet alles met de wijn met spekjes enbestrooi met de gehakte kruiden. Zet nog 5 minuten in de oven. Versnij de kip enverdeel de stukken en de aardappelen over warme borden. Versier met kruidentakjes en serveer.

Boerenhoeve Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept