Zoek
Baba Ganoush, Auberginedip
4
10-20 min -
Smulweb.nl
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el tahina (een dikke pasta van gemalen gepeld sesamzaad verkijgbaar in luxere supermarkten en natuurvoedingswinkels)
1 grote aubergine
1 el olijfolie
sap van 1 citroen
zout en peper
fijngehakte snijpeterselie ter garnering
paprikapoeder
ter garnering Hulpmiddelen Grill / oven Hulpmiddelen - Grill / oven Voorbereiding Grill de aubergine tot het vel blaren vormt. Keer hem tussentijds regelmatig tot hij door en door gaar is en zacht aanvoelt. Dit kan ook in de oven. Bereidingswijze Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook
tahina
olijfolie
zout en peper naar smaak en citroensap in de keukenmachine. Serveertips Schep de puree op een plat bord. Garneer met peterselie en paprikapo
Bereiding
Halveer de aubergine en lepel het vruchtvlees eruit. Pureer dit met de knoflook, tahina, olijfolie, zout en peper naar smaak en citroensap in de keukenmachine.
Baba Ganoush, Auberginedip is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Geroosterde auberginedip met geitenkaas
50 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle auberginedip met knoflook
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Auberginedip met sesamzaad
15 min
Snack
Bekijk recept
Tapas: Jamon Serrano Chips Met Auberginedip
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Mojitotaart
2 uur-
Bekijk recept
Pasteitjes met baba ganoush en rode paprika
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Baba ganoush
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Baba met Belgische gin
2 min
Nagerecht
Bekijk recept