Peren Met Hazelnoot

4
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spreid de noten uit in een braadpan of op een bakblik en rooster ze 10 minuten in de oven. Probeer of ze gaar zijn door een hazelnoot met een schone theedoek af te wrijven; het vel moet gemakkelijk loslaten. (Is dat niet het geval, rooster de noten dan nog 2 minuten.) Wrijf alle gare noten af in de theedoek en laat ze op kamertemperatuur afkoelen. Maal de noten met de suiker en de boter in een keukenmachine of blender tot een grof gehakt geheel. Zet het notenmengsel even weg. Verwarm de grill voor. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren dan onmiddellijk in met de halve citroen om verkleuren te voorkomen. Leg de halve peren met de platte kant omhoog in een groot, ondiep bakblik. Besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met het notenmengsel. Laat de peren daarna ongeveer 2 minuten gratineren onder de hete grill tot het strooisel goudbruin is en borrelt.

Peren Met Hazelnoot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladecoupes
Nagerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept