Geroosterde Varkenshaas

6
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De varkenshaasjes inkerven en de dungesneden knoflook erin stoppen. De ui fijnsnijden en over een beboterde bakplaat strooien. Leg de varkenshaasjes erboven op. De rozemarijn fijnsnijden. De boter smelten, de azijn toevoegen en de helft van de rozemarijn erbij doen. Wat peper en zout erbij en met dit mengsel het vlees bestrijken (niet alles gebruiken). De appels (niet schillen!) in schijven snijden en rondom het vlees rangschikken. Dan de rest van de marinade erover gieten. De rest van de rozemarijn en de kandijsuiker erover strooien. Zet de bakplaat hoog in de oven en laat het geheel 25-30 minuten roosteren (afhankelijk van de dikte van de varkenshaasjes). Haal het vlees van de bakplaat en wikkel het in aluminiumfolie. Schraap de ui en de aanbaksels van de bakplaat en doe deze in een pannetje. Voeg de cider toe en laat het geheel tot 2/3 inkoken. Daarna de creme fraiche toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

Geroosterde Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept