De varkenshaasjes inkerven en de dungesneden knoflook erin stoppen. De ui fijnsnijden en over een beboterde bakplaat strooien. Leg de varkenshaasjes erboven op. De rozemarijn fijnsnijden. De boter smelten, de azijn toevoegen en de helft van de rozemarijn erbij doen. Wat peper en zout erbij en met dit mengsel het vlees bestrijken (niet alles gebruiken). De appels (niet schillen!) in schijven snijden en rondom het vlees rangschikken. Dan de rest van de marinade erover gieten. De rest van de rozemarijn en de kandijsuiker erover strooien. Zet de bakplaat hoog in de oven en laat het geheel 25-30 minuten roosteren (afhankelijk van de dikte van de varkenshaasjes). Haal het vlees van de bakplaat en wikkel het in aluminiumfolie. Schraap de ui en de aanbaksels van de bakplaat en doe deze in een pannetje. Voeg de cider toe en laat het geheel tot 2/3 inkoken. Daarna de creme fraiche toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Geroosterde Varkenshaas is een recept van Smulweb.nl