Gegrilde Makreel

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vraag de visboer de graad uit de makrelen te halen zonder ze door midden te snijden. Verwarm de grill voor. Meng in een braadpan de olie, citroensap, zout, peper en ui. Leg de vis in deze marinade met de binnenzijde naar beneden gedurende 15 minuten. Daarna de andere kant ook 15 minuten. Smeer de bodem van de grillpan in met wat boter met olie. Grilleer de vis slechts aan een kant. Giet er af en toe wat van de boter met olie over. In ongeveer 12 minuten is de vis gaar en mooi goudbruin van kleur.

Gegrilde Makreel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept