Je maakt het zo: 1. Schil de aardappels en kook ze.
2. Was intussen de tomaten en haal de kroontjes eraf. Snijd ze met het kartelmesje in dunne plakken en leg ze op de schaal.
3. Knip de bieslook fijn boven de tomaten. Schenk de slasaus erover en zet de tomatensla in de koelkast.
4. Prik met een vork rondom gaatjes in de worstjes. Laat de boter in de braadpan op middelhoog vuur lichtbruin worden.
5. Leg voorzichtig de worstjes in de pan en bak ze rondom bruin. Doe de deksel op de pan en laat de worstjes in ongeveer 15 minuten gaar worden. Draai ze af en toe om.
6. Maak intussen de witte bonen met snijbonen in een pan op een middelhoog vuur warm, maar zorg dat ze niet gaan koken. Schep ze af en toe om met een houten lepel. Als het warm genoeg is, haal dan de pan van het vuur. Draai het vuur laag en leg er een warmhoudplaatje op. Zet de pan op het warmhoudplaatje.
7. Als de aardappels gaar zijn, haal ze dan van het vuur en giet ze af door een vergiet. Doe de aardappels weer terug in de pan. Was het vergiet af.
8. Laat de melk in een steelpannetje even aan de kook komen. Blijf erbij, want de melk kookt zo over!
9. Stamp de aardappels met de pureestamper fijn, terwijl je er telkens een beetje melk bij giet. 10. Roer een lepel bonenkruid, een lepel bouillonpoeder en een eetlepel mosterd door de puree. 11. Haal de witte bonen en snijbonen van het warmhoudplaatje en laat ze in een vergiet uitlekken. Roer ze ook door de puree. Doe alles in en grote schaal. 1
2. Haal de worstjes uit de pan en leg ze op de blote billetjes in het gras. 1
3. Zet de billetjes en de tomatensla op tafel. Zonder vlees Roer in plaats van de worstjes blokjes kaas door de stamppot.
Blote Billetjes In Het Gras is een recept van Smulweb.nl