Meet het water af met behulp van de maatbeker,giet het dan in de pan en breng het op de hoogste stand aan de kook. Zodra het water begint te borrelen,doe je de havermout erin en roer je met de houten lepel. Zet het fornuis op een gemiddelde stand en laat de havermout 10 minuten zachtjes koken. Gebruik je grof havermeel,laat dat dan 20 minuten pruttelen. Vergeet niet af en toe in de pap te roeren om aanbranden te voorkomen. Doe een snufje zout bij de havermoutpap. Een snufje is zoveel als je tussen duim en wijsvinger kunt pakken. Probeer met een theelepel of de porridge al gaar is. Verdeel de pap dan met een eetlepel over de beide soepborden,druk met de bolle kant van de lepel een kuiltje in het midden en leg daar de boter in. Omdat porridge alleen maar naar haver smaakt,zet je een kannetje koude melk of zoete room,een schaaltje suiker of honing en een bakje met rozijnen en gehakte amandelen of hazelnoten op tafel. Iedereen kan zichzelf dan naar keuze bedienen.
Porridge(Engelse Havermoutpap) is een recept van Smulweb.nl