De suiker en het water in de pan doen en goed roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoger tot het bijna kookt en voeg het wijnsteenpoeder toe en zet de suikerthermometer erin. Laten koken bij 121?C,zonder te roeren. Van het vuur af,de kleur-en smaakstof toevoegen en doorroeren. Roer niet te hard en wees heel voorzichtig want het is gloeiend heet! Giet het mengsel in het vetvrij papier beklede bakblik. Omdat het aan de kant vlugger afkoelt dan in het midden,kun je de randen met een beboterde mes naar binnen drukken,maar denk erom,niet roeren! Nu moet je vlug zijn:leg een potlood voor driekwart van de lengte in de suikermassa. Til het op en draai het voorzichtig rond. Je kunt er alle soorten vormen van maken,maar wacht in elk geval tot de suiker bijna hard is voor je de potloden met de punt in de plasticine zet om te harden. Probeer niet met je vingers aan de suikerlaag te komen,want anders blijven je vingersafdrukken erin staan. Doe hetzefde met de andere potloden. N.B. de gegeven hoeveelheden verdubbelen om meer te krijgen,maak steeds een nieuwe portie. En sabbelen maar!
Geconfijte Potloden Om Op School Te Sabbelen is een recept van Smulweb.nl