Rijst Clown

2
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de rijst in de zeef onder koud stromend water.Laat de rijst goed uitlekken.Verwarm de boter in de koekepan.Voeg de rijst toe en roer tot die doorzichtig is geworden.Giet 4 deciliter kokend water in de pan.Doe het bouillontablet erbij en roer tot de bouillon kookt.Sluit de pan en temper de warmtebron.Leg de plakjes ei op een bord. Maak de ogen af met erwtjes en peterselie.Snijd van de tomaten 2 neuzen,4 oren en de haar-garnering.Knip de blaadjes sterrekers van de steeltjes.Spoel de blaadjes in de zeef met koud water af.Schud zoveel mogelijk water eruit.Droog de blaadjes daarna met lichte druk in de doek of tussen keukenpapier.Controleer of de rijst gaar is.Maak de rijst in depan met een vork goed los.Schud de rijst,zodat er nog wat waterdamp verdwijnt.De rijst wordt zo droger en nog losser.Verdeel de rijst over twee diepe borden en strijk de rijst met een natgemaakte lepel glad.Garneer de rijst met de daarvoor bestemde ingredienten.

Rijst Clown is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza Clown
30-60 min -
Bekijk recept
Clown-dessert
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Clown Taart
30-60 min -
Bekijk recept
Clowntje Met Ballonenneus
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept