Snipper de gepelde ui en knoflookteentjes. Snijd de schoongemaakte courgette in blokjes. Ontvel de tomaten: kruis de velletjes in, dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Kook de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de boter in een hapjespan en bak de ui en knoflook zachtjes ca. 3 minuten. Voeg de courgette en de kruiden toe en bak die ca. 4 minuten mee. Doe het deksel op de pan en laat de courgette zachtjes nog ca. 3 minuten smoren. Voeg de creme fraiche toe en breng de saus, al roerende, aan de kook. Voeg de tomaat toe en laat de saus nog ca. 1 minuut pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af in een vergiet, doe hem terug in de pan en meng de saus erdoor. Of serveer saus en pasta apart. Geef de kaas erbij.