Bereiding
: Breek in een kommetje de 2 eieren, en doe deze bij de beschuiten in. Klop dit goed door elkaar. Voeg nu de kruiden toe; 1/2 theelepel chilipoeder(scherp), 1 theelepel paprika poeder, aromat, zout en peper. En een heel klein beetje mosterd. Klop dit weer goed door elkaar. -Was goed je handen, en doe ringen en armbandjes even af. Pak het gehakt, en kneed dit door het mengsel heen, tot alles goed door elkaar zit. Je kunt er ongeveer 6 gehaktballen van draaien. Zet de pannen met aardappelen en bloemkool op het vuur (vraag je ouders of ze je even willen helpen) Doe in de koekepan flink wat boter, en zet dit ook op het vuur. Als de boter helemaal gesmolten is, doe je de gehaktballen in de pan. (!pas op, de boter kan gaan spetteren!) -Roer zo nu en dan even met een lepel door de aardappelen en bloemkool, zodat ze niet aan gaan bakken. -Duw met de spatel voorzichtig tegen de gehaktballen aan. Als ze los zitten (dus niet meer aan de bodem plakken) kun je ze voorzichtig omdraaien. Laat alles een tijdje doorkoken/bakken. (aardappelen ongeveer 20 min. en bloemkool 15 minuten) HOU HET WEL IN DE GATEN! -Prik voorzichtig met een vork in de aardappelen en bloemkool, om te kijken of ze al gaar zijn. (ze zijn gaar, als het prikken heel gemakkelijk gaat) -Doe in het andere pannetje de melk en een klontje boter, en laat dit koken. Als het kookt, doe je er 4 afgestreken eetlepels allesbinder (van Honig) doorheen, met wat zout en aromat. Laat de saus, die een beetje stroperig kan zijn, nog 1 minuut doorkoken. -Snijd 1 gehaktbal doormidden, om te kijken of hij gaar is. (De gehaktballen zijn gaar, als ze van binnen niet meer rood/roze zijn). Haal de gehaktballen uit de koekepan, en leg ze op een bord. De gesmolten boter die nog in de pan zit, moet je in de pan laten.