Zoek
Kalkoenvulling
6
10-20 min -
Smulweb.nl
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
500 gr broodkruimels (bruin of wit)
1 el boter
1 fijngesneden ui
1 stengel selderij
fijngesneden
1 goudreinet (geschild en in dobbelsteentjes gesneden)
200 gr gekookte en gepelde kastanjes (of licht geroosterde walnoten)verkruimeld
1 tl fijngewreven droge salie
1 tl tijm
1 tl zout
1/2 tl peper
200 ml zoet appelsap (of kippebouillon
als je de vulling minder zoet
Bereiding
1
De broodkruimels op een bakplaat strooien en in de oven bij 125 graden drogen. 1 a 2 keer omscheppen tot ze droog zijn, maar niet geroosterd!
2
De boter in een pan verhitten op matig vuur en de ui er in fruiten.
3
De selderij toevoegen en 5 minuten laten pruttelen zonder te laten verkleuren.
4
De appel in de pan er bij en nog eens 5 minuten laten pruttelen.
5
Dan de kastanjes en de kruiden toevoegen. Even proeven en eventueel meer kruiden toevoegen. Het mengsel laten afkoelen.
6
Voordat je de kalkoen vult (zie ook recept op mijn pagina voor kalkoen), eerst nog de appelsap door de vulling roeren.
7
De kalkoen op het laatst pas vullen i.v.m. bacteriegroei!
8
Niet de kalkoen helemaal volproppen, want de vulling moet kunnen uitzetten.
Kalkoenvulling is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Bitterballen met kalkoenvulling
60 min
Bekijk recept
Botertaartje met pittige kalkoenvulling
Bekijk recept
Slarolletje met rijstnoedels en kalkoen
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bitterballen met kalkoenvulling
60 min
Bekijk recept
Botertaartje met pittige kalkoenvulling
Bekijk recept
Slarolletje met rijstnoedels en kalkoen
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept