Kalkoenvulling

6
10-20 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De broodkruimels op een bakplaat strooien en in de oven bij 125 graden drogen. 1 a 2 keer omscheppen tot ze droog zijn, maar niet geroosterd!
  • 2 De boter in een pan verhitten op matig vuur en de ui er in fruiten.
  • 3 De selderij toevoegen en 5 minuten laten pruttelen zonder te laten verkleuren.
  • 4 De appel in de pan er bij en nog eens 5 minuten laten pruttelen.
  • 5 Dan de kastanjes en de kruiden toevoegen. Even proeven en eventueel meer kruiden toevoegen. Het mengsel laten afkoelen.
  • 6 Voordat je de kalkoen vult (zie ook recept op mijn pagina voor kalkoen), eerst nog de appelsap door de vulling roeren.
  • 7 De kalkoen op het laatst pas vullen i.v.m. bacteriegroei!
  • 8 Niet de kalkoen helemaal volproppen, want de vulling moet kunnen uitzetten.

Kalkoenvulling is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bitterballen met kalkoenvulling
60 min
Bekijk recept
Botertaartje met pittige kalkoenvulling
Bekijk recept
Slarolletje met rijstnoedels en kalkoen
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bitterballen met kalkoenvulling
60 min
Bekijk recept
Botertaartje met pittige kalkoenvulling
Bekijk recept
Slarolletje met rijstnoedels en kalkoen
40 min Bijgerecht
Bekijk recept