Semmelknodel (duitsland - Beieren)

4
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de oudbakken kaiserbroodjes in dunne plakjes en leg ze in een kom.Giet hier de kokend hete melk over, dek de kom af en laat 15 min. intrekken.Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Draai in het kwartier de inhoud van de kom een keer om. Zweet intussen de fijngehakte ui en de peterselie aan in wat boter. Voeg de eieren,zout,peper en de glazig gsmoorde ui en peterselie toe aan het broodmengsel.Kneed het deeg goed door.Wil je verzekerd zijn van luchtige knodel kun je of een snuf backpoeder toevoegen of de melk vervangen door koolzuurhoudend water.Door het bakpoeder of het koolzuurhoudend water wordt het deeg luchtig.(Ik prefereer het bakpoeder en de melk.) Maak met vochtige handen van het deeg mooie bollen (Knodel). Leg de Knodel voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water. Doe niet teveel Kodel in het water want ze moeten de ruimte hebben.Laat ze in ca. 20 min. in het hete water gaar worden.De Kodel altijd met een lekkere en licht gebonden jus geven.

Semmelknodel (duitsland - Beieren) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Jachtschotel Uit Beieren
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfslever Op De Wijze Van Beieren
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Najaarsstoofpot Uit Beieren.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schweinshaxn Auf Kraut (duitsland/beieren)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Semmelknodel
Bekijk recept