Los de gist op in het lauwwarme water. Pureer de kikkererwten in de keukenmachine. Doe in een kom. Voeg gist, bloem, suiker en zout toe. Leg op een bebloemd aanrecht. Kneed het geheel tot een elastisch deeg. Laat ca. 1 uur rusten onder plasticfolie. Verwarm de oven voor op 170 grade. Kneed het deeg nogmaals, vorm er een rond brood van en bak dit ca. 60 min. Rasp intussen de komkommer, bestrooi met zout, laat intrekken, schep de massa in een schone theedoek en knijp overtollig vocht eruit. Of laat in een zeef ca. 15 min. uitlekken en druk af en toe aan met de bolle kant van een lepel. Schep de komkommer in een schaal. Voeg knoflook, koriander en peper toe. Meng de yoghurt erdoor. Voeg wat zure room toe om het wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met het brood.
Kikkererwtenbrood Met Koriander-peper Tzatziki is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)