Voorbereiding vulling: Was de spinazie en doe het met aanhangend water in de pan en kook de spinazie tot het begint te slinken en laat de spinazie dan uitlekken in een zeef tot al het water eruit is. Bak de uien en de knoflook even aan in een pan en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt even rul en voeg dan zout en peper naar smaak toe. Voeg de rode peper toe en laat het een paar minuten sudderen. Voeg dan als laatst de tomaten puree toe en bak het een paar minuten mee (om de zure smaak van de tomaten puree eraf te halen). Laat de vulling goed afkoelen voordat je het op de deeglapjes legt. De toevoeging van tomaten puree is niet volgens het orginele recept maar ik doe het meestal wel gewoon omdat ik het lekker vind. Rol deegballetjes uit op een met bloem bestoven aanrecht of tafel en doe dan de vulling erop en klap ze dicht (dubbelklappen dus). Wil je de broodjes goudbruin hebben, bestrijk ze dan met losgeklopt ei. Dit hoeft niet perse want in het orginele recept wordt het niet gedaan maar dan worden ze ook niet in een oven gebakken maar op een bolle bakplaat. Maar in de oven gaat ook prima en bestreken met wat losgeklopt ei smaken de broodjes ook heerlijk.
Broodjes Met Gehakt/spinazie Vulling ( Gozleme) is een recept van Smulweb.nl