Als het water kookt voeg je de rijst toe en laat ongeveer 25min. koken (zie verpakking). Doe een bodempje water in de wok of kookpot met 2 EL sojasaus. Laat hierin de groenten garen (niet bakken!)op middelmatig vuur. Als de groenten bijtgaar zijn voeg je de inktvis toe en laat nog 5 minuten verder garen.Let er op dat je groenten niet te zacht worden en deksel op de pan om vitamientjes te bewaren! (Indien je de groenten en de vis wil stomen, doe je deze samen met wat sojasaus in de stomer) Ondertussen maak je een roux. Smelt de boter, roer het meel erdoor en leng geleidelijk aan met de melk. Voeg peper, zout, beetje nootmuskaat en beetje cayennepeper alsook currypoeder (1Koffielepel)naar smaak toe. De saus moet nog vloeibaar zijn (naar keuze), indien je een pittige saus wil leng je ze verder aan met water, voor een zachte met melk.
Curry-rijstschotel Met Inktvis is een recept van Smulweb.nl