* Breng een halve liter water met de piment (kook de korrels gewoon heel mee, vis ze later uit de rijst vandaan) en de bouillontablet aan de kook. * Voeg de rijst toe. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar. * Maak intussen de paprika en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. * Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunnen ringetjes. * Snipper de bolletjes gember fijn. * Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Houd 4 plakken achter en snijd de rest in kleine stukjes. * Snijd de banaan in plakjes. * Pers de limoenen uit. * Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst. * Laat de rijst in gesloten pan nog 15 minuten staan. * Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine. (Kan ook met de staafmixer) * Pers de knoflook erboven uit. * Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en 2 eetlepels water toe en meng het geheel tot een gladde saus. * Breng de saus op smaak met zout en peper. * Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door.
Antilliaanse Rijstschotel is een recept van Smulweb.nl