Antilliaanse Rijstschotel

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

* Breng een halve liter water met de piment (kook de korrels gewoon heel mee, vis ze later uit de rijst vandaan) en de bouillontablet aan de kook. * Voeg de rijst toe. Kook de rijst in circa 8 minuten zachtjes gaar. * Maak intussen de paprika en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine blokjes. * Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunnen ringetjes. * Snipper de bolletjes gember fijn. * Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Houd 4 plakken achter en snijd de rest in kleine stukjes. * Snijd de banaan in plakjes. * Pers de limoenen uit. * Schep de paprika- en bleekselderijstukjes en de helft van het limoensap door de gare rijst. * Laat de rijst in gesloten pan nog 15 minuten staan. * Doe de koriander met de helft van de bosui, de gember en de rest van het limoensap in de keukenmachine. (Kan ook met de staafmixer) * Pers de knoflook erboven uit. * Voeg de sambal, azijn, gembersiroop, olie en 2 eetlepels water toe en meng het geheel tot een gladde saus. * Breng de saus op smaak met zout en peper. * Schep de bosui, mango, banaan en cashewnoten door de rijst en warm het geheel al omscheppend nog even goed door.

Antilliaanse Rijstschotel is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstschotel met jus van rode pesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstschotel met zeevruchten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Antilliaanse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkenscari op Antilliaanse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antilliaanse omelet geflambeerd met rum
20 min Nagerecht
Bekijk recept