Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Pel de uien en de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Maak het pepertje schoon (verwijder eventueel de pitjes; die zijn het scherpst) en snijd het in ringetjes. Snijd de ananas in de lengte doormidden, hol de helften uit; verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de MonChou in blokjes. Verhit de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de ui- en knoflooksnippers ca. 3 minuten; voeg de hamblokjes en de peperringetjes toe en roerbak het geheel nog ca. 1 minuut. Roer de sojasaus en de losgeklopte eieren erdoor en roerbak tot de eieren gestold zijn. Schep de rijst door het eimengsel en roerbak het geheel tot alles goed gemengd en door en door warm is; roer dan de garnalen en ananasstukjes erdoor. Breng het gerecht op smaak met sojasaus en peper en schep de blokjes MonChou en de koriander erdoor. Leg de ananashelften op een schaal en vul ze met het rijstmengsel.
Gebakken Rijst Met Ananas En Monchou is een recept van Smulweb.nl