Gele Rijstpap - Rijstebrij

4
20-30 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de melk en de rijst in een grote kookpot en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel net niet volledig gesloten. Neem het deksel van de pot en voeg de saffraan toe. Laat het geheel onder regelmatig roeren goed doorkoken zonder deksel totdat de rijstpap dik begint te worden. (Meestal een 10tal minuutjes). Let er goed op dat de rijstpap niet begint aan te bakken aan de bodem van de kookpot. Voeg de suiker toe en laat deze oplossen. Schep de rijstpap in kommetjes en laat afkoelen. Serveren met lichtbruine suiker.

Gele Rijstpap - Rijstebrij is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Rijsttaart
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Deense Rijst
Langer dan 1 uur - Nagerecht
Bekijk recept
Rijstebrij
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept