Vlaamse Rijstpap

2
Langer dan 1 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de melk aan de kook met het stukje kaneel en de suiker. Was intussen de rijst tot het waswater helder blijft. Voeg ze bij de kokende melk. Wanneer de pap opnieuw kookt zet u het vuur op een waakvlammetje. Laat de pap gedurende ongeveer 1 uur indikken. Los de saffraan op in enkele lepels water en voeg de oplossing bij de gare rijst. Giet de pap in een grote platte schotel en laat volledig afkoelen. Strooi er voor het opdienen bruine suiker over.

Vlaamse Rijstpap is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kheer
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Nagerecht
Bekijk recept
Rijstpap op z’n Venetiaans
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Varkenshaasmedaillions met peperroomsaus
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse runderstoof
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept