De wok 30 seconden verhitten, 2 el olie toevoegen. Gemberwortel 5 seconden roerbakken. Ui, bleekselderij en paddestoelen toevoegen, 3 minuten roerbakken tot alles zacht is. Dan de garnalen kort meebkken, tot ze van kleur veranderen. Het varkensvlees en de Chinese worst toevoegen en 1 minuut roerbakken. De eieren samen met het zout en de sojasaus met een vor in een kom loskloppen, tot alle ingredienten goed zijn vermengd. Het eiermengsel in de wok gieten en het geheel enkele seconden roerbakken, tot het ei stolt. De inhoud van de wok nar de rand schuiven en de rest van de olie toevoegen. De olie op een hoog vuur verhitten, rijst en doperwten toevoegen. Onder voortdurend roeren 2-3 minuten door en door verwarmen. De helft van de bosuitjes erdoor scheppen en het gerecht in een schaal overdoen. Garneren met de rest van de bosuitjes en de koriander.
Chow Fan - Chinese Gebakken Rijst is een recept van Smulweb.nl