Boter in een kleine pan laten smelten. Rijst toevoegen, al roerend glazig laten worden. 1 kop water toevoegen, op laag vuur 20 minuten laten wellen. Van gas nemen. Ondertussen de champignons schoonmaken, steeltjes iets inkorten en droogdeppen. In heel dunne plakjes snijden. In saladeschaal doen. Lente-uitjes schoonmaken, wassen, droogdeppen en in ringen snijden. Toevoegen, samen emt de champignons en de rijst mengen. Dressing: de olie met de azijn, 2 el water, suiker, zout, peper in een shakebeker(voor dressings) mengen. Op smaak brengen indien nodig. Over salade gieten en erdoor roeren. De braadworsten in de lengte opensnijden, vulling eruithalen. Hiervan kleine balletjes vormen. Een pan met anti-aanbaklaag verhitten, zonder toegevoegd vet de balletjes bruinbakken. Pan schuddeen, zodat de balletjes zichzelf keren. Als de balletjes bruin zijn, ze aan de salade toevoegen, erdoor mengen en direct serveren.
Rijst-Champignonsalade Met Worstklõßchen is een recept van Smulweb.nl