De rijst wassen en 10 min in koud water laten weken. Vervolgens laten uitlekken. 450 ml water aan de kook brengen in een pan met een zware bodem. De rijst erdoor scheppen, zout en 2 tl van de olie toevoegen. De pan goed afdekken, de hittebron temperen en de rijst zonder te roeren laten stoven tot al het water is opgenomen en de rijst zacht en luchtig is. In een kleine pan de rest van de olie verhitten en de cashewnoten roerbakken tot ze goudbruin zijn. Op keukenpapier laten uitlekken en vervolgens op de rijst scheppen. De rijstpan weer afdekken en opzij zetten. Het vuur een beetje hoger draaien, de linzen en mosterdzaad toevoegen aan de kleine pan en bakken to de linzen roodbruin worden en de mosterdzaadjes knetteren. De hele rode chilipepers toevoegen en de pan van het vuur halen. Het linzenmengsel, kurkumapoeder, citroensap, koriander en geraspte kokos voorzichtig door de gekookte rijst scheppen tot alles goed gemengd is en direct serveren.