Snijd het vlees in kleine stukjes en kruid het met komijn,peper en zout. Snipper de uien. Verhit 30 gram boterin de pan en bak hetvlees langzaam bruin,fruit de uien mee tot ze licht glazig zijn. Schenk er wat water bij en laat alles een uur stoven. Kook derijst gaar. Neem 12 tot 16 bladeren van de kool en snijd het dikste van de nerf vormingweg. Kook de bladeren gedurende 2 minuten in het water met het bouillontablet en laat zeop een schone vaatdoek uit lekken. Bewaar 4 dl kookvocht. Roer de rijst door het vleesmengsel en leg hiervan op elk koolblad een volle lepel. Rol ze op en leg ze dicht tegen elkaar in de pan met het kookvocht. Voeg hier het sap van de citroen en de olijfolie aan toe. Stoof het geheel in 30 minuten gaar. Leg de koolbladen op een voorverwarmde plaat. roer de bloem door de boter. Kook het kookvocht snel tot de helft in en roer er klontjes van de boter/bloem door tot de saus egaal gebonden is. Serveer met rijst.
Noordafrikaanse Koolrolletjes Met Rijst is een recept van Smulweb.nl