Ontvel de chorizo of andere pikante worst en snij deze in schijven. Verhit de olie in de pan en bak de de worst langzaam uit totdat de schijfjes goed aangebakken zijn. De olie kleurt door de het vet van de worst. Haal de worst uit de pan. Bak in dit braadvet de kipdelen rondom bruin, ongeveer 10 minuten. De kip krijgt een mooi kleurtje door het vet van de worst. Haal de kip uit de pan en doe de kipdelen in de voorverwarmde oven en laat ze ongeveer 10-15 minuten garen. Bak in het braadvet op een laag vuurtje de uien tot ze glazig zijn en voeg de bleekselderij, paprika, laurierblaadjes, knoflook, basilicum, zout, peper, cayenneper, cajunkruiden toe en bak alles even goed aan. Voeg nu de rijst toe en bak onder voortdurend roeren de rijst 5 minuten mee. Voeg dan de hete bouillon, tomatensaus en saffraan toe. Doe de worst en de kipdelen terug in de pan. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan (indien voor zo′n pan een deksel aanwezig is, anders bedek je de pan met aluminiumfolie). Laat dit 20 tot 25 minuten pruttelen. Aan het eind van de kooktijd voeg je de gepelde garnalen, peterselie en eventueel een paar lepeltjes tomatenpuree toe. Verhit ondertussen een grillpan en leg daarop de rivierkreeftjes met de knoflook. Bak kort en op hoog vuur de kreeftjes snel bruin en knapperig. Noot: in het oorspronkelijke recept gingen 2 kippen in ieder acht delen gesneden in de pan op 500 gram rijst: erg veel! Maar bovendien gingen ze zonder te garen in de oven meteen de pan in, dan is 20 tot 25 minuutjes net iets te kort om echt gare, malse kipdelen te krijgen: zeker de wat grotere delen . Vandaar dat ik de delen even in de oven heb gegooid om er van verzekerd te zijn dat zowel de kip als de rijst gelijktijdig gaar zijn. Daarnaast heb ik aan dit recept wat kleine dingetjes veranderd. Erg lekker dit! Bron: USA Kookboek, Sheila Lukins, uitgever: Konemann