De oren goed schoonmaken en met water en citroensap wassen. De oren in ruim water aan de kook brengen en voor ?2 uur laten koken totdat ze gaar en zacht zijn. Eventueel water toevoegen tijdens het koken of 1 keer het water afgieten en weer in schoon water verder laten koken. Wanneer de oren gaar en zacht zijn en toch zijn ze nog te zout, kunt U het kookvocht afgieten (bewaar 125 ml.), schoon water toevoegen en voor ?30 minuten laten staan. Niet meer koken want ze zijn al zacht. Uit het water nemen en laten afkoelen. Meng 125 ml. kookvocht, 500 ml. water en azijn in een diepe glazen schaal. Uien, knoflook, Madame Jeanette, pimentkorrels, kruidnagels en laurierblad toevoegen en alles goed mengen. De oren in reepjes snijden en in het azijnmengsel roeren. Op smaak afmaken met zout en azijn. De schaal (afgedekt) enkele uren of overnacht op een koele plek of in de koelkast laten staan.