Zult

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oren goed schoonmaken en met water en citroensap wassen. De oren in ruim water aan de kook brengen en voor ?2 uur laten koken totdat ze gaar en zacht zijn. Eventueel water toevoegen tijdens het koken of 1 keer het water afgieten en weer in schoon water verder laten koken. Wanneer de oren gaar en zacht zijn en toch zijn ze nog te zout, kunt U het kookvocht afgieten (bewaar 125 ml.), schoon water toevoegen en voor ?30 minuten laten staan. Niet meer koken want ze zijn al zacht. Uit het water nemen en laten afkoelen. Meng 125 ml. kookvocht, 500 ml. water en azijn in een diepe glazen schaal. Uien, knoflook, Madame Jeanette, pimentkorrels, kruidnagels en laurierblad toevoegen en alles goed mengen. De oren in reepjes snijden en in het azijnmengsel roeren. Op smaak afmaken met zout en azijn. De schaal (afgedekt) enkele uren of overnacht op een koele plek of in de koelkast laten staan.

Zult is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Macaroni & cheese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse groenteschotel
Bekijk recept
Mousse van kippenlever
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Macaroni & cheese
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse groenteschotel
Bekijk recept
Mousse van kippenlever
40 min Voorgerecht
Bekijk recept