Sarma

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem een blad zure kool plat in een hand. Maak met je andere hand een rolletje van het gehakt mengsel en leg dit op het blad. Zij kanten goed dicht vouwen en het rolletje goed strak op rollen. Pan vullen met deze rolletjes. Leg daarna een lekker stuk gerookt spek er boven op voor de smaak.Doe er nu zo veel warm water bij dat de rolletjes onder water staan. Het water aan de kook brengen en als het een maal kookt het vuur heel zacht zetten en een paar uur laten staan. Tip: zurekool bladeren die kapot zijn en niet geschikt zijn om rolletjes van te draaien kan je in kleine stukjes snijden en op de rolletjes leggen en mee koken. Voor sarma geldt: Maak gerust te veel, hoe langer het staat hoe lekkerder het is en je kunt het heel makkelijk in vriezen.

Sarma is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sarma
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sarma Op Sloveense Manier
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sarma's
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Sarma
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sarma Op Sloveense Manier
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sarma's
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept